Traseismul politic va influența mult opțiunea cetățeanului? Răspunsul directorului IMAS Chișinău

Traseismul politic va influența mult opțiunea cetățeanului? Răspunsul directorului IMAS Chișinău

Doru Petruți, directorul IMAS Chișinău, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă a răspuns la întrebarea: „Traseismul politic va influența mult opțiunea cetățeanului?”.

„Cred că asta doar a pus capac dezamăgirii teribile care există acum în clasa politică și ceea ce nu înțeleg politicienii din sondajul actual e că credibilitatea ei o vor putea construi foarte greu și trecem un moment în care toți cei din clasa politică pierd, indiferent că stau pe margine, indiferent că sunt parte dintr-un conflict”, a declarat Petruți

„Cred că va câștiga cine va greși mai puțin și va câștiga cred că cine va pune accent, din păcate, mai mult pe motivații negative. Spre asta ne îndreptăm, spre o înrăire și mai tare a climatului, unii chiar o încurajează, să fie cât mai rău, pentru că într-un climat cât mai negativ, de obicei, se votează schimbarea, deși nici electoratul nu mai înțelege care o fi schimbarea aia, pentru că s-au cam epuizat toate formulele. Bine, mai sunt câteva formule împotriva logicii și a rațiunii, și a bunului-simț. Și la acest capitol clasa politică ne-a demonstrat că e inventivă. Anul trecut, cel puțin, am văzut o astfel de formulă care sigur că n-a dus nicăieri. Pe mine mă fascinează credința moldovenilor și a celor care și participă în sondaje și care cred că, chiar dacă pui 100 de elemente negative într-un proces, există speranța că o să obții un lucru bun”, a mai spus Doru Petruți.

Doina Secrieru

Share