Traseismul politic ar putea fi interzis prin lege

Traseismul politic ar putea fi interzis prin lege

Vlad Bătrîncea, vicepreședintele Parlamentului, secretar executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), în cadrul unei conferințe de presă, a făcut apel către colegii din Parlament – să susțină inițiativa de modificare a Constituției prin care să se interzică traseismul politic. Astfel, potrivit proiectului, deputatul care va dori să părăsească o fracțiune va trebui să-și depună mandatul și să plece din Legislativ, informează OFICIAL. 

„Este o șansă istorică – și pentru cei de stânga, și pentru cei de dreapta – pentru a stabili reguli clare și a readuce încrederea în Parlament”, a subliniat politicianul.

Fruntașul PSRM, totodată, s-a adresat membrilor formațiunii – „să respectăm propria echipă, votul alegătorilor și normele morale”.

Vlad Bătrîncea s-a adresat și alegătorilor: „Vă mulțumim pentru încredere atâția ani de zile! Vă asigur că noi am fost și rămânem fermi pe poziție, menținem aceeași platformă. Noi ne vom curăța și vom deveni mai puternici. Noi suntem unica alternativă a actualei guvernări”.

Totodată, politicianul a precizat că ei dețin informații că, la moment, „se lucrează” cu deputații, primarii și activiștii PSRM și i-a îndemnat să rămână fermi pe poziții.

Amintim că, în ultima săptămână, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au părăsit PSRM și fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, devenind deputați neafiliați. Ei s-au alăturat Mișcării Pentru Popor. 

Share