Transportul public din Orhei nu s-a scumpit. Mai mult, în orele de vârf, acesta este gratuit, la inițiativa lui Ilan Șor

Transportul public din Orhei nu s-a scumpit. Mai mult, în orele de vârf, acesta este gratuit, la inițiativa lui Ilan Șor

Prețul călătoriei cu transportul în comun în municipiul Orhei a rămas neschimbat, chiar dacă în majoritatea localităților din țară s-a majorat, ca urmare a scumpirilor fără precedent pentru carburanți. Mai mult, la inițiativa liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, în orele de vârf, transportul public este gratuit pentru toți locuitorii orașului.

Orheienii nu plătesc pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun dimineața, când merg la serviciu, grădiniță sau școală, precum și seara, când se întorc acasă, mai exact, în intervalele cuprinse între 06:00-09:00 și 17:00-19:00. În celelalte ore, o călătorie cu mijloacele de transport în comun costă trei lei pentru adulți și 1,5 lei pentru copii. Pentru fiecare pasager, Primăria municipiului Orhei compensează câte doi lei. Localnicii sunt mulțumiți de sprijinul acordat.

„Le suntem recunoscători tuturor celor care au grijă de noi în aceste vremuri complicate, când suntem nevoiți să facem economii din orice pentru a avea cu ce plăti facturile de întreținere. Banii pentru transport îi punem deoparte și rezolvăm alte probleme. Nu știm ce am fi făcut dacă s-ar mai fi scumpit și călătoriile cu autobuzul”, a spus o locuitoare a municipiului Orhei.

În parcul auto de la Orhei sunt aproximativ 40 de autobuze noi, moderne, confortabile, majoritatea fiind dotate cu aer condiționat. Parcul a fost reînnoit la inițiativa lui Ilan Șor, în 2019, aceasta fiind una dintre promisiunile făcute în campania electorală pentru funcția de primar al orașului Orhei. Președintele Partidului „ȘOR” susține că prețurile pentru călătoriile în transportul public din municipiul Orhei vor rămâne neschimbate, deoarece oamenii trebuie susținuți în momentele dificile.

„În timp ce transportul public în aproape toate localitățile din țară s-a scumpit, la Orhei, prețul călătoriei cu mijloacele de transport în comun a rămas neschimbat. Mai mult, în orele de vârf, transportul este gratuit pentru toți locuitorii municipiului Orhei, așa cum a fost stabilit în 2019, la inițiativa mea și a echipei formațiunii pe care am onoarea să o conduc. Pe timp de criză, când prețurile cresc ca pe drojdii, autoritățile trebuie să fie aproape de oameni și de nevoile lor, nu să-i lase să se descurce pe cont propriu și să-i condamne la sărăcie, așa cum face actuala guvernare. Grija față de oameni este unul dintre principiile după care ne ghidăm și pe care le respectăm. Vom continua să le oferim cetățenilor ceea ce merită – o viață demnă, confortabilă și sigură”, a dat asigurări Ilan Șor.

În context, este de menționat faptul că aleșii locali din Consiliul municipal Chișinău (CMC) din partea Partidului „ȘOR”, Serghei Burgudji și Valerii Klimenko, au votat împotriva proiectului care a permis majorarea, din 1 iulie, a tarifelor pentru călătoriile în transportul public din Chișinău.

Share