Traian Băsescu – cap de listă a unioniștilor la parlamentare? „Depinde când Traian Băsescu va reobține cetățenia”

Traian Băsescu – cap de listă a unioniștilor la parlamentare? „Depinde când Traian Băsescu va reobține cetățenia”

La Curtea Supremă de Justiție, astăzi, a avut loc un flashmob în legătură cu examinarea în ultimă instanță a dosarului cetățeniei Republicii Moldova a ex-Președintelui României, dar și a Președintelui de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), informează Oficial.

„Peste 100 de oameni de la noi și-au redobândit cetățenia. Noi, astăzi, cerem ca justiția să își facă lucrul. Dreptate lui Băsescu! Să treacă Prutul DNA, să reformăm justiția”, a precizat un participant la flashmob.

Prim-vicepreședintele Partidului Unității Naționale (PUN), Ana Guțu, a comunicat despre posibilitatea participării lui Traian Băsescu la următoarele alegeri.

„Depinde când Traian Băsescu va reobține cetățenia. Dacă se a întâmpla până la alegeri, sigur că ar fi soluția optimă să fie cap de listă pentru alegerile parlamentare, pe o listă a unioniștilor. Traian Băsescu a făcut foarte mult pentru cetățenii Republicii Moldova. Aproape un milion de cetățeni ai Republicii Moldova au pașapoarte românești. Dodon a fost cel care a demonstrat cât de mic este”, a precizat Guțu.

De menționat că, Traian Băsescu a primit cetățenia R. Moldova în vara anului 2016. Astfel, primul decret semnat de Președintele Igor Dodon, care a preluat mandatul de președinte, la finele aceluiași an, a fost cel privind retragerea cetățeniei moldovenești a lui Băsescu. Prin urmare, fostul Președinte al României l-a atacat pe Igor Dodon în judecată, cerând să fie anulat acest decret.

Mihaela Conovali

Share