Traian Băsescu – ales președintele al celui mai nou partid din R.Moldova

Traian Băsescu – ales președintele al celui mai nou partid din R.Moldova

Partidul Unității Naționale a desfășurat, ieri, 25 iunie primul congres extraordinar după înscrierea formațiunii în registrul partidelor politice din Republica Moldova, potrivit unui comunicat de presă.

În cadrul congresului  domnul Traian Băsescu a fost ales cu unanimitate de voturi  în funcția de președinte de onoarea al Partidului Unității Naționale. De asemenea, congresul a decis ca pâna la clarificarea juridică a cetățeniei moldovenești a lui Basescu, funcția de presedinte al Partidului Unității Naționale să rămână vacantă.

Totodată, congresul a decis alegerea lui deputat în Parlamentul României, Costantin Codreanu, în funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Unității Naționale.

În prezența președintelui Traian Băsescu,  în cadrul lucrărilor congresului, s-a semnat de către președintele executiv al Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru și președinte executiv al Partidului Mișcarea Populară, deputatul Eugen Tomac,  Protocolul de Colaborare și Acord Privilegiat între Partidul Mișcarea Populară și Partidul Unității Naționale.

Precizăm că, la congres au participat 1200 de delegați și invitați din Republica Moldova și România. Printre invitații din România s-au numărat  senatorii și deputații din Parlamentul României precum și membrii administrației publice locale din România.

Maria Roșca

Share