Topul politicienilor care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor

Topul politicienilor care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor

Ion Ceban, primarul general al municipiului Chișinău, este politicianul care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor. Aceasta este constatarea făcută urmare a datelor sondajului pentru luna decembrie 2021 prezentat astăzi de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, informează OFICIAL.

La întrebarea deschisă (n.r. – respondenții fiind rugați să dea nume) „în ce politician aveți cea mai mare încredere?”, răspunsurile au fost: Maia Sandu – 17%, Igor Dodon – 9%, Ion Ceban – 3,3%, Vladimir Voronin 2,7%.

FOTO 1

La întrebarea închisă (n.r. – respondenții au avut variante de răspuns?) „în ce politician aveți cea mai mare încredere?”, iar – „supriza”, potrivit experților de la IDIS „Viitorul”, este Ion Ceban, care s-a clasat pe primul loc, cu 44,9%. El este urmat de Maia Sandu – 37%, și Igor Dodon – 34,7%.

FOTO 2

Notă: Sondajul a fost realizat de către CBS Research, la comanda Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” și a Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C Brătianu” (ISPRI) din România.

Sondajul a fost efectuat în perioada 4-15 decembrie 2021. Interviurile au fost realizate Față în Față. Chestionarul a fost redactat în limbile română și rusă. Volumul eșantionului: 1055 persoane, cu vârstă de 18 ani și mai mult. Eroarea maximală de +3%

Cristina Gurez

incredere1

incredere2

Share