Toate detaliile despre turul II al alegerilor locale în RM: 384 de primari urmează să fie aleși!

Toate detaliile despre turul II al alegerilor locale în RM: 384 de primari urmează să fie aleși!

În Republica Moldova, astăzi, se desfășoară turul II al alegerilor locale generale, informează OFICIAL.

În al doilea tur de scrutin urmează să fie aleși 384 de primari.

Referindu-ne la profilul candidaților la funcția de primar în cadrul turului II al alegerilor locale generale, precizăm că, din totalul de 768 de candidați la funcția de primar –  589 sunt bărbați și 179 sunt femei. Din totalul candidaților la funcția de primar 85 sunt independenți, iar 683 reprezintă o formațiune politică.

Pentru al doilea tur al alegerilor locale generale au fost tipărite 1 696 644 buletine de vot, dintre care 1 289 076 în limba română și 407 568 în limba rusă. Prețul unui buletin de vot este de 0,11 lei.

Mai este de menționat și faptul că, CEC a acceptat efectuarea în ziua de astăzi a unui sondaj de opinie la ieşirea din secţiile de votare (de tip exit-poll). Exercițiul va fi efectuat de Asociația pentru Dezvoltare Echitabilă din Moldova în cooperare cu Compania de consultanță politică „POLIEXPERT”, pentru care au fost contractate două companii specializate: Compania de Cercetare Sociologică și Marketing „FOP-STAR” și Institutul de Marketing și Sondaje „IMAS INVENT”. Sondajul se va realiza în 67 de secții de votare în raza municipiului Chișinău. În acest sens, Comisia a acreditat 164 de persoane desemnate să efectueze sondajul de opinie.

Andriana Cheptine

Share