TLDM și TNL au semnat protocolul de colaborare politică “Împreună în Europa”

TLDM și TNL au semnat protocolul de colaborare politică “Împreună în Europa”

În data de 23 mai, la Pitești, România, Tineretul Liberal Democrat din Moldova a participat la primul Consiliu Național Director reunit al Tineretului Național Liberal din România care a întrunit peste 100 de tineri lideri politici ai TNL. La eveniment au participat președintele TLDM, Andrei Spînu și co-președinții TNL, Costel Alexe și Sorin Moldovanu și deputatul în Parlamentul României, Florin Alexandru Alexe.

În cadrul consiliului s-a discutat și semnat protocolul de colaborare politică între TLDM și TNL “Împreună în Europa”.

Printre obiectivele comune pe care le acoperă acest protocol sunt promovarea valorilor și principiilor de funcționare a Uniunii Europene în ambele țări, susținerea de către România a angajamentului Republicii Moldova de a deveni membru al UE, încurajarea și intensificarea schimburilor de experiență între grupe profesionale și sociale de tineri și promovarea interacțiunii și stabilirea de parteneriate între administrațiile publice locale din ambele țări.

Andrei Spînu, președintele TLDM, a menționat cât de valoroasă și însemnată este colaborarea și sprijinul pe care îl oferă România în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, dar și, a vorbit despre necesitatea aprofundării relațiilor de parteneriat între TLDM și TNL. „Noi, tinerii trebuie să rupem paradigma prin care se crede că Integrarea Europeană este responsabilitatea guvernelor. Noi, tinerii, din ambele organizații, avem responsabilitatea de a crea punți între țările noastre, între cetățenii noștri și între tinerii noștri. Or, aceste punți ar însemna că vom uni Republica Moldova la Uniunea Europeană prin România și prin cetățenii țărilor noastre”, a menționat Andrei Spînu.

În continuare, pentru realizarea obiectivelor stabilite în protocolul de colaborarea se va crea un regulament de funcționare a unei comisii comune de lucru ce va pregăti și va monitoriza un plan de activități anual al TLDM și TNL România.

Andrei-S-RO2 Andrei-S-RO3

 

 

 

 

 

 

Doina Secrieru

Share