Tinerii unioniști din Republica Moldova, solidari cu protestatarii din Federația Rusă

Tinerii unioniști din Republica Moldova, solidari cu protestatarii din Federația Rusă

Asociația „UNIREA – ODIP” a organizat un flash-mob, manifestându-și susținerea pentru protestatarii ruși, care sunt împotriva politicii președintelui rus, Vladimir Putin, informează Oficial.

Liderul Asociației, Vlad Bilețchi, a comunicat mai multe detalii cu privire la scopul manifestației.

„Am venit în fața Ambasadei Federației Ruse, pentru că suntem solidari cu acei tineri care protestează în Rusia împotriva lui Putin. În loc să fim parteneri sau prieteni, suntem victimele lor. Credem că, acest lucru se poate schimba dacă Rusia va scăpa de Putin. Au fost arestați mii de tineri, este o cifră alarmantă. Au fost bătuți cu bâtele tinerii care manifestau pașnic împotriva lui Putin. Astăzi, noi, aici, în Republica Moldova, în fața Ambasadei Federației Ruse suntem solidari, chiar dacă ne doare. Sperăm într-o Federație Rusă democratică, pentru că această schimbare ne-ar face și pe noi să ne putem onora bărbații neamului, care și-au pierdut viața în 1992. Sperăm că protestele din Federația Rusă să nu genereze în violențe, pentru că la asta speră Putin”, a conchis acesta.

Prin urmare, membrul Organizației Tineretului Liberal, Ilie Crețu, a vorbit despre obligația morală de solidarizare cu protestatarii din Federația Rusă. „Astăzi, am dat curs invitației Asociației „UNIREA – ODIP”, noi nu putem fi indiferenți față de ceea ce are acum în Federația Rusă. Avem o obligație morală de a ne solidariza cu acești oameni, care le-au reușit să-și exprime poziția civică. Am văzut cum mii de oameni au fost arestați pentru că au protestat. Condamnăm acțiunile Kremlinului de lezare a drepturilor cetățenilor care au manifestat pașnic”, a declarat el.

Mihaela Conovali

Share