Tinerii PAS solicită Primarului Ceban să își asume câteva inițiative!

Tinerii PAS solicită Primarului Ceban să își asume câteva inițiative!

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) și organizația de tineret a PAS Youth, astăzi, au solicitat Primarului de Chișinău să își asume mai multe inițiative, informează OFICIAL.

Consilierul PAS, Dumitru Ivanov, a vorbit despre importanța obținerii titlului de Capitală Europeană a Tineretului. „Noi am inițiat mai multe proiecte pentru tineri, unul dintre acestea este proiectul privind pregătirea dosarului de a aplica pentru a obține titlul de Capitală Europeană a Tineretului. Aceste titlu este acordat unui oraș pe o perioadă de un an, timp în care se organizează mai multe programe ce au drept scop dezvoltarea vieții sociale, politice, economice și culturale a tinerilor. Municipiul Chișinău a ratat această șansă în anul 2017-2018, pentru anii 2020-2021. Pornind de la aceste premise, a fost elaborat un proiect de decizie, care are menirea ca, până în anul 2021, să fie pregătită și depusă aplicarea propriu-zisă pentru obținerea titlului în anul 2024”, a spus consilierul.

La rândul său, Președintele organizației de tineret PAS Youth, Andrian Băluțel, a comunicat: „Noi solicităm Primarului General să-și asume câteva inițiative majore. Astfel:

  • până la sfârșitul lunii să mai să vină cu o strategie municipală de tineret;
  • până la sfârșitul mandatului să deschidă centre de tineret în fiecare sector și suburbie a municipiului Chișinău;
  • să lanseze și să susțină programe municipale de prevenire și combatere a abuzurilor în rândul tinerilor;
  • să vină cu un program de suport a organizațiilor de tineret din municipiu;
  • să își asume să crească bugetul pentru tinerii din municipiul Chișinău”.

Mihaela Conovali

Share