Timofti o spune tranșant: Unii așa-numiți politicieni nu-și vor mai putea face mendrele ca mai înainte

Timofti o spune tranșant: Unii așa-numiți politicieni nu-și vor mai putea face mendrele ca mai înainte

Istoria ne-a oferit încă o șansă, ca noi să ne situăm în rând cu popoarele civilizate din Europa Occidentală. Este de datoria noastră să ne ridicăm la înălțimea acestui moment istoric, să ne îndeplinim misiunea istorică, în numele copiilor și nepoților noștri. Declarații în acest sens au fost făcute de șeful statului, Nicolae Timofti, ieri, 17 noiembrie a.c.,  la lucrările Forumului „Itinerarul european al Republicii Moldova – destin istoric, destin național”,  convocat la Palatul Republicii de foștii președinți Mircea Snegur și Petru Lucinschi, precum și de membrii Asociației „Parlamentul 90”.

În cadrul dezbaterilor șeful statului și-a exprimat convingerea că la alegerile parlamentare din 30 noiembrie a.c. cetățenii vor vota pentru ancorarea Republicii Moldova într-un spațiu al bunăstării, democrației și securității.

“În aceste zile, premergătoare scrutinului parlamentar de la 30 noiembrie, este extrem de important să se manifeste, ca de fiecare dată în momentele decisive, unitatea poporului nostru. Acum se va hotărî destinul țării noastre, acum vom face pasul decisiv către Uniunea Europeană, de care ne-am apropiat sensibil în ultimii 5 ani”, a declarat Președintele.

Nicolae Timofti susține că ezitările și îndoielile au rămas în urmă și trebuie să știm să strângem rândurile, să depășim divergențele și contradicțiile, să avem tăria de a ne exprima voința de propășire.

“Cunoașteți faptul că, în prezent, câmpul democratic din țara noastră este folosit de către unii concurenți electorali în scopul manipulării și devierii noastre de la cursul firesc al țării noastre de europenizare, de modernizare a societății și a tuturor ramurilor sale”, a mai spus el.

Potrivit lui, în acest scrutin electoral participă forțe politice care doresc întoarcerea noastră în trecutul tulbure și sărăcăcios din care ne-am desprins cu multă greutate.

“Urmărind interese meschine și conștienți de faptul că, într-o Moldovă europeană nu-și vor mai putea face mendrele ca mai înainte, unii așa-numiți politicieni încearcă să atace fundamentul european pe care așezăm țara noastră. Ei vorbesc despre proiecte asiatice iluzorii și deșarte, seamănă vrajbă între oamenii acestei țări și încearcă prin tot felul de metode să destabilizeze societatea noastră, fiind de fapt portavoce a unor forțe externe care nu ne vor binele și pe care le cunoaștem cu toții”, declară Timofti.

Demnitarul susține că, acești falși politicieni, străini de esența poporului nostru, nu iau atitudine față prezența în stânga Nistrului a unei armate străine.

“Ei se bucură când nouă ni se instituie embargo-uri comerciale, și folosesc în scopuri politice acest impas economic, pentru care nu noi suntem răspunzători. Ei se folosesc de dreptul suprem pe care l-am obținut anul acesta, de a călători liber în Europa. Dar ei nu realizează că, din cauza iresponsabilității lor, riscăm să pierdem acest drept, în cazul în care vom devia de la cursul european”, a mai spus Timofti.
Președintele s-a arătat convins că la 30 noiembrie cetățenii vor vota cu înțelepciune pentru ancorarea Republicii Moldova într-un spațiu al bunăstării, democrației și securității.

“În urmă cu câteva zile Parlamentul European a ratificat Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Au apărut premisele care ne permit să depunem, anul viitor, o cerere de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a conchis șeful statului.

Mihaela Rotari

Share