Timofti l-a desemnat pe Ion Păduraru în calitate de candidat la funcția de prim-ministru

Timofti l-a desemnat pe Ion Păduraru în calitate de candidat la funcția de prim-ministru

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a semnat ieri, 14 ianuarie a.c., un decret prin care domnul Ion Păduraru este desemnat în calitate de candidat la funcția de prim-ministru.

Potrivit Decretului prezidențial, domnul Ion Păduraru este autorizat să întocmească programul de activitate și lista Guvernului și să le prezinte Parlamentului spre examinare în termen de 15 zile.

Domnul Ion Păduraru este născut la 18 ianuarie 1961 în satul Țâpletești, raionul Sângerei, Republica Moldova. Este de profesie jurist. În perioada 1998-1999 a deținut funcția de ministru al Justiției, în cabinetele Ion Ciubuc 2 și Ion Sturza. Anterior a activat în calitate de procuror, judecător, șef a Secției juridice a Cancelariei de stat, vice-ministru al Justiției. În perioada 1996-2012 a fost, cu intermitențe, avocat și decan al Baroului Chișinău. Din luna aprilie 2012 și până în prezent a funcționat în calitate de Secretar General al Aparatului Președintelui Republicii Moldova. Este căsătorit și are 2 copii.

 

Mihaela Rotari

Share