Timofti a reiterat angajamentul autorităților de la Chișinău de a coopera cu reprezentanța ONU

Timofti a reiterat angajamentul autorităților de la Chișinău de a coopera cu reprezentanța ONU

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 27 februarie a.c., la Reședința de stat, o întrevedere cu doamna Dafina Gercheva, coordonator rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite și reprezentant permanent al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, cu ocazia începerii mandatului său în țara noastră.

Șeful statului a apreciat numeroasele programe derulate în Republica Moldova pe parcursul ultimelor decenii de către agențiile specializate ale ONU, care au contribuit la ameliorarea substanțială a condițiilor de viață a cetățenilor moldoveni. Președintele Nicolae Timofti a menționat asistența acordată de Oficiul local PNUD în vederea realizării reformelor în justiție, educație și protecția drepturilor omului.

Președintele țării a reiterat angajamentul autorităților de la Chișinău de a coopera cu reprezentanța ONU pentru implementarea prevederilor Cadrului de Parteneriat  dintre Națiunile Unite și Republica Moldova pentru perioada 2013 – 2017.

Dafina Gercheva, coordonator rezident al ONU și reprezentant permanent al PNUD în Republica Moldova, a anunțat drept prioritare pentru perioada următoare proiectele de consolidare a capacităților instituționale, care au drept scop dezvoltarea economică și socială a țării, precum și protecţia mediului.

Oficialul ONU a salutat desfășurarea în perioada 25-26 februarie 2015, la Chișinău, a Reuniunii de Nivel Înalt a Dialogului Global privind Consolidarea Capacităţilor Instituţionale pentru Implementarea Agendei de Dezvoltare Post-2015, eveniment care a întrunit aproximativ 100 de reprezentanţi ai guvernelor, organizaţiilor internaţionale, societăţii civile şi experţilor din mai multe ţări.

Nicolae Timofti și Dafina Gercheva au discutat și alte aspecte ale cooperării dintre Republica Moldova și PNUD.

Doina Secrieru

Share