Testul COVID-19 negativ, obligatoriu pentru călătoriile în Turcia

Testul COVID-19 negativ, obligatoriu pentru călătoriile în Turcia

În vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, autoritățile turcești au anunțat pe 25.12.2020 că, începând cu data de 28 decembrie curent, pasagerii care sosesc în Turcia pe calea aerului și din 30 decembrie curent, cei care călătoresc pe cale terestră și maritimă, vor fi obligați să prezinte testul PCR negativ, făcut în ultimele 72 de ore înainte de plecare, informează OFICIAL.

Persoanelor care nu vor prezenta testul PCR negativ, le va fi interzisă îmbarcarea în avion.

Străinii care vor intra pe teritoriul Turciei pe cale terestră și maritimă și nu vor fi în posesia unui test PCR negativ, vor fi puși în carantină pentru 7 zile, pe adresele declarate de către aceștia (unitate de cazare privată, hotel etc.).

Persoanele care nu vor da dovadă de loc de cazare în Turcia, vor fi plasate în carantină în locurile stabilite de către Departamentele de sănătate provinciale. După 7 zile de izolare, persoanele respective vor da testul PCR și în caz că este negativ vor putea ieși din carantină, iar cele testate pozitiv vor urma un tratament medical, conform directivelor Ministerului Sănătății al Republicii Turcia.

Doina Secrieru

Share