Tauber: Suntem lipsiți de drepturile noastre. Fracțiunea noastră nu poate să funcționeze în mod normal

Tauber: Suntem lipsiți de drepturile noastre. Fracțiunea noastră nu poate să funcționeze în mod normal

Marina Tauber, deputatul Partidului „Șor”, a declarat că Vadim Banaru, candidatul propus de partid pentru funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC), nu a fost votat, deși raportul său era impecabil, informează OFICIAL.

„Suntem lipsiți de drepturile noastre. Fracțiunea noastră – compusă de 6 deputați, votată de 90 de mii de oameni, nu poate să funcționeze în mod normal. Deja noi nu vom putea monitoriza și cunoaște activitatea CEC și acesta e un precedent foarte periculos – au fost numiți doar reprezentanții unui partid”, a declarat ea.

Deputatul a spus că Partidul „Șor” l-a înaintat pe Vadim Banaru și raportul acestuia nu a avut nicio obiecție, nicio întrebare, chiar și după verificarea de către SIS, CNA etc. Mai mult, Tauber a spus că Banaru are experiență în domeniul juridic, dar și electoral, și este candidatul potrivit pentru funcția de membru al CEC.

Pentru domnul Banaru nu au fost voturi necesare. PAS nu a susținut această candidatură, deși votul era doar formal și tehnic, nu trebuia să fie politic. Partidul „Șor” a susținut fiecare candidat al PAS”, a mai spus parlamentarul.

De asemenea, Tauber a spus că l-a întrebat pe Președintele Parlamentului, Igor Grosu, dacă mai este sens să înainteze un candidat în componența CEC, având în vedere că Vadim Banaru – „cel mai bun candidat” a fost refuzat.

Amintim că, astăzi, cu votul majorității au fost numiți 5 membri în CEC, desemnați de PAS.

CEC, în total, are 9 membri, inclusiv unul numit de șeful statului, care este Pavel Postica.

Cristina Gurez

Share