Tauber: Ne adresăm Comisiei de la Veneția și OSCE… Noua guvernare nu ține cont nici de legislație, nici de standardele europene

Tauber: Ne adresăm Comisiei de la Veneția și OSCE… Noua guvernare nu ține cont nici de legislație, nici de standardele europene

Fracțiunea Partidului „Șor” din Parlamentului Republicii Moldova se va adresa Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneția) și Misiunii Speciale a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) să se expună cu privire la situația creată în ceea ce ține de noua componență a Comisiei Electorale Centrale (CEC), informează OFICIAL.

Deputatul Marina Tauber, în cadrul unei conferințe de presă, a amintit de faptul că săptămâna trecută majoritatea parlamentară a numit 6 membri ai Comisiei Electorale Centrale, unul fiind desemnat de șeful statului, iar „Partidul „Șor” a fost lipsit de dreptul de a înainta un candidat.”

Parlamentarul a spus că Vadim Banaru – candidatul formațiunii, a avut un dosar fără obiecții, totuși, nu a fost acceptat, iar din partea opoziției nu a fost numit niciun membru la CEC.

„Constatăm cu regret că noua guvernare nu ține cont nici de legislație, nici de standardele europene. De aceea, ne adresăm Comisiei de la Veneția și Misiunii OSCE să ne spună dacă Parlamentul a respectat principiile de desemnare obiectivă și transparentă în privința componenței CEC”, a menționat ea.

Marina Tauber a mai spus că neacceptarea niciunii candidat din opoziție e un precedent periculos și Partidul „Șor” crede că se urmărește capturarea tuturor instituțiilor statului de către noua putere.

Totodată, vicepreședintele formațiunii a anunțat că Partidul „Șor” a înaintat un nou candidat la funcția de membru al CEC, deoarece candidatura lui Vadim Banaru nu poate fi propusă repetat.

Cristina Gurez

Share