Tauber, după consultări: Suntem gata în orice moment pentru scrutin electoral, atunci când situația pandemică va fi soluționată

Tauber, după consultări: Suntem gata în orice moment pentru scrutin electoral, atunci când situația pandemică va fi soluționată

Reprezentanții Fracțiunii Partidului „ȘOR” și Grupului „Pentru Moldova” au declarat că au rămas satisfăcuți de dialogul deschis și constructiv pe care l-au avut cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, informează OFICIAL.

„Sperăm că cele discutate o să ne ajute să ieșim din criza politică, pandemică, economică și socială. Prioritatea noastră este, a fost și va rămâne sănătatea și interesele cetățenilor. Trebuie să facem tot posibilul ca în cel mai scurt timp vaccinul calitativ să ajungă în Republica Moldova și în acest sens domnul Ilan Șor și echipa Platformei „Pentru Moldova” s-a adresat statului Israel, care practic este primul în lume care a depășit criza pandemică și este pe cale de a termina campania de vaccinare și de a deschide porțile statului în diferite domenii și sfere”, a declarat deputatul Marina Tauber, după dialogul cu Președintele țării.

Totodată, ea a menționat că, poziția Platformei „Pentru Moldova” legată de alegerile anticipate, dar și de candidatura primului ministru – nu s-a schimbat. „Noi menținem în continuare pozițiile noastre. Candidatura susținută de noi este  Durleșteanu. Desigur că suntem gata să dialogăm alte opțiuni. Important ca toate fracțiunile din Parlament să găsească soluții împreună”, a precizat Tauber.

Ea a mai spus că, fiind delegați și mandatați de poporul Republicii Moldova, sunt obligați să găsească limbă comună cu toți în Parlament, iar deciziile să fie luate nu din interesele proprii, nu din interesele politice , dar din interesele locuitorilor Republicii Moldova.

„Noi suntem siguri că unica soluție sunt alegerile anticipate și suntem gata pentru alegeri parlamentare anticipate. Acest lucru i l-am spus și Președintei că, suntem gata în orice moment pentru scrutin electoral, atunci când situația pandemică va fi soluționată și când oamenii vor putea ieși din casele lor fiind vaccinați, fără pericol de infectare.

Reiterăm poziția noastră că, până atunci trebuie instalat un guvern cu drepturi depline, plenipotențiar care o să poată să ducă dialogul mai departe și să ducă tratativele necesare”, a spus Marina Tauber.

La întâlnirea cu Președintele țării, din partea fracțiunii Partidului „ȘOR” și a Platformei „Pentru Moldova” au fost delegați deputații Marina Tauber, Denis Ulanov și Eleonora Graur.

Amintim că, astăzi, Președintele Maia Sandu desfășoară consultări cu partidele și grupurile parlamentare.

Cristina Jicol

Share