Tatiana Șevciuc este noua președintă a Curții de Conturi

Tatiana Șevciuc este noua președintă a Curții de Conturi

Tatiana Șevciuc este noua președintă a Curții de Conturi. Un PROIECT de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 69 de deputați. Potrivit procedurii legale, Tatiana Șevciuc a depus jurământul în fața Parlamentului.

Candidatura Tatianei Șevciuc a fost selectată în urma organizării unui concurs public. În total, la concurs au fost depuse trei dosare, însă unul era incomplet. Respectiv, la proba interviului au fost admise două persoane, iar Tatiana Șevciuc a obținut cel mai mare punctaj.

Tatiana Șevciuc este doctor în economie și deține o vastă experiență în domeniul de finanțe publice. În anul 2022, aceasta a fost numită de Parlament în calitate de membru al Curții de Conturi.

Totodată, se contată încetarea mandatului de Președinte al Curții de Conturi al lui Marian Lupu, ca urmare a expirării termenului pentru care a fost numit de Parlament.

Potrivit legislației, președintele Curții de Conturi este numit în funcție de Parlament, pe un termen de 5 ani, cu votul majorității deputaților aleși.

Share