Tarife mai mici pentru gaze naturale și energie electrică – solicitarea Partidului „Șor”

Tarife mai mici pentru gaze naturale și energie electrică – solicitarea Partidului „Șor”

Un flashmob în fața sediului Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a fost organizat astăzi de către membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR”. Manifestanții i-au cerut instituției să micșoreze tarifele pentru gaze naturale și energie electrică, informează OFICIAL. 

Viceprimarul municipiului Orhei, Cristina Cojocaru, a declarat că, dacă Guvernul cumpără gazele naturale de la burse, conform cotațiilor actuale, consumatorii nu ar trebui să plătească mai mult de 15 lei pentru un metru cub. „Cerem să fie micșorat cu 50 la sută tariful pentru gazele naturale și cu un leu – cel pentru energia electrică. Noi nu mai vrem să plătim tarife mari, care sunt rezultatul incompetenței actualei guvernări”, a subliniat Cristina Cojocaru.

La rândul său, vicepreședintele raionului Orhei, Marina Cravcenco, a declarat că premise pentru micșorarea tarifelor au apărut încă acum câteva luni. „Noi plătim acum tariful de 30 de lei pentru un metru cub de gaze naturale, pe care îl plăteam atunci când prețul de import era de 1.600 de dolari. Din ianuarie, cotațiile la burse au scăzut constant și sunt acum de trei ori mai mici, dar noi continuăm să plătim tariful de 30 de lei pentru un metru cub”, a explicat Marina Cravcenco.

Și consilierul fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, Iuri Cuznețov, a menționat că de situația în care au ajuns pensionarii, din cauza tarifelor exorbitante, se face vinovată guvernarea PAS. „Vrem să le atragem atenția că nu mai putem supraviețui. Pentru că vârstnicii nu au bani, vârstnicii au supraviețuit iarna aceasta la temperaturi de 15 grade în apartamente. Când vor veni la conducerea țării oameni competenți, cetățenii nu vor mai plăti astfel de tarife și nu vor fi sărăciți prin ele”, a spus Iuri Cuznețov.

Participanții la flashmob au mai menționat că, de la venirea la putere a Maiei Sandu și PAS, încălzirea în capitală s-a scumpit cu peste 2.500 de lei, de la 1.122 de lei în noiembrie 2021, până la 3.577 de lei pentru o gigacalorie în acest an. Asta înseamnă că numai energia termică acum costă mai mult decât o pensie medie.

Share