SUA: Suntem gata să conlucrăm cu Prim-ministrul Gaburici

SUA: Suntem gata să conlucrăm cu Prim-ministrul Gaburici

Statele Unite ale Americii salută formarea noului guvern în Republica Moldova.

“Suntem gata să conlucrăm cu Prim-ministrul Gaburici și așteptăm să vedem acțiuni rapide de implementare a reformelor necesare în beneficiul poporului moldovenesc, inclusiv implementarea Acordului de asociere cu UE, odată ce Republica Moldova își continuă parcursul de integrare europeană.

Statele Unite ale Americii își păstrează angajamentul de a ajuta Republica Moldova în luptă împotriva corupției și promovarea reformelor ce popularizează beneficiile integrării europene. Fiind observator la procesul de negocieri 5+2 și un susținător fidel al obiectivelor sale, vom continua să căutăm o soluție cuprinzătoare și pașnică pentru conflictul transnistrean, susținând suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, cu un statut special pentru Transnistria.

Cetățenii Republicii Moldova au votat pentru un viitor mai prosper drept o democrație europeană, și vom susține noul guvern în exercitarea mandatului său în beneficiul intereselor tuturor membrilor societății moldovenești”, se spune în comunicatul de la Departamentul de Stat.

Doina Secrieru

Share