Structurile subordonate MAI au intrat în regim intens de activitate și activează cu un efectiv de sută la sută

Structurile subordonate MAI au intrat în regim intens de activitate și activează cu un efectiv de sută la sută

Ministrul de Interne al Republicii Moldova, Ana Revenco a comunicat că, în aceasta dimineață a fost activat Centrul Național de Coordonare Integrată a Situațiilor în Domeniul Ordinii Publice, care va funcționa în regim de 24 din 24 de ore, informează OFICIAL.

Potrivit ei, este un centru în care sunt delegați reprezentanți ai tuturor structurilor subordonate MAI și este menit pentru a monitoriza în regim real situația în regiune și în țară, astfel încât să susțină procesul decizional.

„La moment atenția este îndreptată spre gestionarea riscului privind un aflux mai mare de imigranți înregistrat la hotarele Republicii Moldova. În acest sens a fost activat planul situațional privind gestionarea fluxului de migranți. La această oră înregistrăm circa 1 900 de cetățeni ai Ucrainei, care au traversat hotarul RM. Sunt familii depline. Totodată, 5 persoane au solicitat protecția RM. Au fost dislocate forțe suplimentare la mai multe puncte de traversare a frontierei ca să fluidizăm acest aflux de imigranți”, a declarat Revenco, în cadrul unui briefing de presă.

Totodată, ministrul a spus că au fost dispuse instalarea centrelor provizorii de triere a migranților în adiacența punctelor de trecere a frontierei, astfel încât acest proces de traversare și de gestionare a fluxului să fie unul facil.

„A fost sporită prezența echipajelor de patrulare, astfel încât să ne asigurăm că ordinea și securitatea publică este în control. De asemenea, a fost mobilizat Centrul de plasament care se subordonează Biroului Migrație și Azil ca și structură subordonată a MAI  în necesitatea eventuală a plasării persoanelor care solicită protecție din partea RM”, a precizat Revenco.

De asemenea, Ana Revenco a spus:  „Ne aflăm în comunicare continuă cu organizațiile internaționale specializate, pentru asigurarea unui suport complex în cazul în care vom avea un număr mai mare de solicitanți de azil sau refugiați. Reprezentanții acestor structuri se află la Chișinău, iar colegii mei se află în contact direct cu ei. Structurile subordonate MAI au intrat în regim intens de activitate și activează cu un efectiv de sută la sută. De azi încolo vom ieși regulat pentru a vă aduce informații concrete”, a conchis ministrul.

Cristina Jicol

Share