Strategia Energetică a R. Moldova 2050 a fost prezentată de ministrul Spînu

Strategia Energetică a R. Moldova 2050 a fost prezentată de ministrul Spînu

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a prezentat, împreună cu Secretarul de stat în domeniul energetic, Constantin Borosan, conceptul Strategiei Energetice a Republicii Moldova 2050.

„Dragi cetățeni,
De un an de zile, de când prima dată Gazprom a limitat volumul de gaze livrate, am găsit soluții la nivel de Guvern, împreună cu partenerii noștri din UE, ca să furnizăm energie neîntrerupt cetățenilor și businessului din țară. Ne-a reușit cu greu și la un preț pe care îl plătim în continuare. Dar ne va reuși și mai mult dacă vom face investiții strategice pentru a asigura energie mai ieftină și mai sustenabilă.

Acum, mai mult ca niciodată țara noastră are nevoie de această strategie în sectorul energetic. Trebuie să privim mai departe decât această iarnă.

Avem 27 de ani la dispoziție pentru a trece Moldova la un consum de energie mai eficient, mai ecologic și mai puțin costisitor. Avem timp, suficient să facem tot ce ne-am propus până în 2050 și avem voință de fier în acest sens.

Creșterea economică a țării nu poate fi atinsă dacă aprovizionarea cu resurse energetice principale este supusă unor întreruperi permanente și dacă prețurile energiei sunt instabile și inaccesibile.

Este obligația morală să ne câștigăm independența energetică. Moldova trece pe verde!”, spune Ministrul.

Conceptul strategiei poate fi consultat aici: https://bit.ly/3EzBijs

Share