Stoianoglo: Propun să nu insistăm pe discuția planificată pentru mâine, ci să folosim zilele și săptămânile următoare pentru contacte și întâlniri bilaterale

Stoianoglo: Propun să nu insistăm pe discuția planificată pentru mâine, ci să folosim zilele și săptămânile următoare pentru contacte și întâlniri bilaterale

Alexandr Stoianoglo, pretendent la funcția de Președinte al țării, desemnat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), propune amânarea discuției privind susținerea sa în campania pentru prezidențiale – planificată pentru mâine.

„Ieri a fost expusă propunerea de a reuni liderii și reprezentanții acelor forțe politice, care sunt interesați de înaintarea comună a unui candidat unic al poporului pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. Fiți de acord, că o astfel de întâlnire era necesară de mult timp. Și nu doar în contextul înaintării unui candidat unic, ci și pentru eventuala stabilire a unei strategii comune de acțiune în perioada campaniei electorale. Aceasta se referă și la apropierea abordărilor noastre în legătură cu referendumul care se pregătește și la consolidarea eforturilor pentru apărarea competentă a votului democratic a alegătorilor noștri.

Unele contacte de astăzi cu colegii din opoziție sugerează că mulți dintre ei nu sunt încă pregătiți pentru o astfel de discuție imediată în format extins. Mulți dintre ei mai au nevoie de timp pentru analizarea situației actuale”, a declarat el.

Alexandr Stoianoglo a spus că tratează cu înțelegere și respect această poziție a acestor politicieni, acest semn al responsabilității lor față de susținătorii și alegătorii lor.

„Și de aceea propun să nu insistăm pe discuția planificată pentru mâine, ci, în schimb, să folosim zilele și săptămânile următoare pentru contacte și întâlniri bilaterale. Așa cum au sugerat în fond unii lideri ai opoziției.

Cel mai important lucru deja s-a întâmplat: discuțiile despre un candidat unic al poporului pentru Președinția Republicii Moldova nu mai sunt o teorie, ci au trecut în practică și încep să adune împreună tot mai multe persoane cu gândire progresistă”, a spus pretendentul la șefia țării.

Share