Știai? Peste 20 de partide au apărut în R. Moldova în ultimii 7 ani! Istoria lor va fi într-o carte

Știai? Peste 20 de partide au apărut în R. Moldova în ultimii 7 ani! Istoria lor va fi într-o carte

Scriitorul Igor Volnițchi, autorul mai multor cărți, lucrează în prezent asupra unei noi ediții a „Istoriei Partidelor din Republica Moldova”, cea de-a treia, informează OFICIAL, cu referire la tribuna.md.

Potrivit autorului, după primele două volume ce cuprind istoria partidelor din perioadele 1991-2009, 2009-2014, noul volum va reflecta perioada 2015-2022, timp în care au fost constituite aproximativ 20 de partide.

Cu siguranță va fi o ediție complexă și interesantă, or domeniul politic în acești 7 ani a fost extrem de intens – spune autorul.

De asemenea, împreună cu echipa Poliexpert și Tribuna, el lucrează la o nouă Enciclopedie Politică din Colecţia „Oamenii Moldovei”. Aceasta va cuprinde informații despre primele persoane în stat din perioada 2018-2022.

Amintim în context că, primul volum al Enciclopediei Politice a fost lansat la 27 august 2017 și e despre toate personalităţile care au deținut funcţiile de: preşedinţi, prim-miniştri, preşedinţi ai Parlamentului, miniştri şi deputaţi în perioada anilor 1991-2017.

Echipa mai lucrează și asupra altor proiecte, însă detaliile vor fi comunicate la momentul potrivit.

Precizăm că, la începutul lunii martie curent, Poliexpert și Tribuna au lansat „Almanah Politic 2021”, publicația print anuală fiind la cea de-a șaptea ediție.

Cristina Gurez

Share