Ștefan Gațcan renunță la mandatul de deputat, anunță un socialist

Ștefan Gațcan renunță la mandatul de deputat, anunță un socialist

Noul deputat Pro Moldova, Ștefan Gațcan renunță la mandatul de deputat. Aceasta se anunță într-un mesaj al președintelui fracțiunii, Corneliu Furculiță, informează OFICIAL.

„Renunț la mandatul de deputat, pentru a mă dedica integral carierei profesionale în medicină, dar rămân parte a echipei PSRM”, se arată în mesajul lui Gațcan, publicat de Corneliu Furculiță pe Facebook.

După cum mai scrie Furculiță, Ștefan Gațcan a participat astăzi la ședința fracțiunii parlamentare a socialiștilor.

„Ca urmare a înțelegerilor de marți între vicepreședintele Legislativului, Vlad Batrîncea și liderului fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, astăzi deputatul Ștefan Gațcan a participat la ședința fracțiunii parlamentare a socialiștilor. Ștefan Gațcan a prezentat viziunea sa în privința situației din țară, în mod special, ce ține de lupta cu pandemia de coronavirus. Deputatul a explicat cum vede el eficientizarea activității pentru a reduce numărul de infectați cu COVID-19, dar și ce măsuri de sprijin suplimentar sunt necesare pentru sistemul medical din țara noastră. În context, Gațcan a salutat inițiativa de dublare a salariilor angajaților în sistemul medical, prima etapă care va începe din 1 septembrie, când va fi efectuată majorarea cu 30 la sută. Deputatul Ștefan Gațcan a mai vorbit despre inițiativele pe care le are în privința dezvoltării raionului Hîncești, preponderent, proiecte sociale și de infrastructură. El a primit asigurări că aceste proiecte, necesare și așteptate de către cetățeni, vor fi promovate și dezvoltate în continuare de către deputații PSRM”, scrie Furculiță.

„În final, Ștefan Gațcan a anunțat decizia de a renunța la mandatul de deputat pentru a se dedica plenar medicinii. Cererea de depunere a mandatului a fost înregistrată, astăzi, la secretariatul Parlamentului. În același timp, Gațcan a mai anunțat că rămâne parte a echipei PSRM și se va fi implica activ în munca grupului social al formațiunii noastre, pentru a utiliza experiența sa profesională în elaborarea și promovarea proiectelor ce țin de politicile de sănătate, atât de așteptate de cetățeni. Fracțiunea PSRM a luat act de această decizie și l-a încurajat pe Ștefan Gațcan să participe cât mai activ în viața Partidului Socialiștilor”, a conchis socialistul.

Mihaela Conovali

Share