SPPS: Asistăm în ultimele zile la un șir de atacuri nefondate aduse activității și imaginii instituției

SPPS: Asistăm în ultimele zile la un șir de atacuri nefondate aduse activității și imaginii instituției

În contextul unor solicitări din partea reprezentanților mass-media, Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) a venit cu un comentariu, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, Serviciul de Protecție și Pază de Stat precizează că, este un organ de stat cu atribuții speciale în domeniul securității statului, specializat în asigurarea protecției demnitarilor Republicii Moldova și a celor străini, a membrilor lor de familie, în limitele competențelor legale.

„Asistăm în ultimele zile la un șir de atacuri nefondate aduse activității și imaginii SPPS. Regretăm această atitudine față de instituția statului care își desfășoară obligațiunile de serviciu în strictă conformitate cu legislația în vigoare. Angajații Serviciului sunt ofițeri, patrioți, care își iubesc țara și care au depus Jurământ de credință Patriei. De-a lungul timpului, noi ne-am îndeplinit cu devotament și sacrificiu sarcinile și atribuțiile stabilite prin lege.

Instituția nu s-a implicat în procesele politice și a asigurat la cel mai înalt nivel protecția demnitarilor de stat indiferent de culoare politică. Noi am dus faima Republicii Moldova la Campionatele internaționale de profil unde am ocupat locuri de frunte. Am promovat țara și adevăratele valori naționale. Am fost apreciați cu diplome de onoare din partea Guvernului și Parlamentului, precum și cu cele mai înalte distincții de stat: Ordinul „Credință în slujba Patriei”, clasa I, înmânat la 27.01.2012 de Președintele interimar Marian Lupu, și Ordinul „Ştefan cel Mare și Sfânt”, înmânat la 27.01.2019 de Președintele Igor Dodon

Ofițerii SPPS, indiferent de condiții și circumstanțe își vor face și în continuare datoria imparțial și echidistant, în strictă conformitate cu legislația în vigoare, asigurând protecția tuturor demnitarilor beneficiari de protecție de stat”, se spune în comunicat.

Totodată, SPPS vine cu un îndemn către toți cei care încearcă în aceste zile să denigreze imaginea SPPS. „Nu manipulați și nu vehiculați cu informații nefondate și neveridice. Manifestați respect pentru oamenii legii care poartă epoleți și care își îndeplinesc conștiincios obligațiunile de serviciu.

Noi, echipa SPPS, vom fi și în continuare la datorie în slujba cetățeanului și a țării!”, se mai spune SPPS.

Andriana Cheptine

Share