SPPS are un nou șef, cu „experiență de peste 20 de ani în organele de forță”!

SPPS are un nou șef, cu „experiență de peste 20 de ani în organele de forță”!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat astăzi Decretul privind numirea în funcție a conducătorului Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), a colonelului Iaroslav Martin, după care, în cadrul unei ceremonii oficiale, l-a prezentat efectivului SPPS, informează OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a menționat că, Serviciul de Protecție și Pază de Stat a revenit în subordinea Președintelui Republicii Moldova, prin decizia recentă a Parlamentului.

„Domnul Iaroslav Martin are o experiență de peste 20 de ani în organele de forță, inclusiv în SPPS, și a ajuns la gradul de colonel. Sunt ferm convins că noul conducător, fiind un profesionist, va face față în funcția lui responsabilă. I-am adresat sincere felicitări dorindu-i succes în activitatea pe care o va desfășura începînd de astăzi. Totodată, le-am mulțumit ofițerilor SPPS pentru profesionalismul, curajul și devotamentul de care dau dovadă în asigurarea la cel mai înalt nivel a protecției demnitarilor din țară și a celor străini. Mi-am exprimat convingerea că Serviciului de Protecție și Pază de Stat va deveni o instituție modernă, profesionistă, iar la baza activității va sta respectarea cu strictețe a legislației. De asemenea, am menționat că Președintele va acorda tot sprijinul necesar pentru realizarea cu succes a sarcinilor specifice și asigurarea unui înalt nivel al măsurilor de protecție și pază”, a mai scris Dodon.

Andriana Cheptine

Share