SPOVEDANIA Anei Guțu: “PLR a încăput pe mâna fraților Țopa”

SPOVEDANIA Anei Guțu: “PLR a încăput pe mâna fraților Țopa”

Deputata Ana Guțu, unul din fondatorii partidului Liberal Reformator a postat pe blogul său un nou articol, în care anunță motivele pentru care ea și mai mulți colegi au părăsit partidul. Ea susține că PLR a încăput pe mîinile fracților Țopa.

Iată textul:

“Ne-am retras onorabil și la timp din aceasta echipă oligarhizata…Sloganul “Moldova fără oligarhi” pare a fi ridicol și lipsit de sens din moment ce PLR a încăput pe mâna fraților (verișorilor) Țopa. Generalul Vitalie Marinuța a avut dreptate, când a bătut alarma în luna februarie, PLR a devenit partid capturat, au fost duși de nas membrii partidului cu promisiunea venirii lui Ion Sturza, se știa deja demult că acesta nu va veni, dar majoritatea din biroul politic a preferat să îmbete cu apă rece oamenii cu discernământ din PLR.
Din păcate, după declarația cu intenții nobile din 12 aprilie, aspirațiile la o democrație internă de partid, la meritocrație și profesionalism au degenerat în ”gășcuirea” pe baze financiare a unei mâni de oameni, care au decis demult soarta PLR.  Oleg Bodrug, miopul “jucator”,  pretins “OlEGarh”, poartă și acum documentele vizând transferuri bancare pentru proiectele de mediu cu el in portofoliu, nicio tranzacție nu se face fără acceptul sau. Șantajul primarilor, care au urmat PLR, a fost unul permanent, de genul: ”Daca treci la PLR – vei avea bani pentru apeduct…”. Oamenii cu potențial din PLR au fost marginalizați și apoi eliminați – Vitalie Marinuța, Gheorghe Salaru, Dorin Dușciac, Sergiu Stanciu, subsemnata.

Acum se pun presiuni pe premierul Iurie Leanca pentru a-i demite pe unii  din viceministrii PLR. De ce – raspunsul e simplu: dupa degrevarea pentru cursa electorală a unor miniștri ce vor încăpea pe listele PLR unii viceminiștri ar trebui sa ramână ministri interimari și vor scoate la iveală prea multe nereguli. Tineri, necorupți, cu potențial managerial de exceptie – de ce astfel de viceminiștri nu convin PLR?

PLR va dispărea în neant dupa alegeri,  va rămâne doar gestul celor 7 deputați, care, treziți la viața de o ”trădătoare”, au votat guvernul Leanca în 2013 și prin aceasta  a fost asigurată finalitatea coaliției pro-europene: liberalizarea vizelor și semnarea Acordului de Asociere. Important e că a câștigat din acest gest Republica Moldova și cetățenii săi, restul nu contează.

Desolant.  Republica Moldova nu este incă pregătită pentru un liberalism autentic.  Le mulțumesc, totuși, celor care mă cunosc,  care au crezut   în mine, au crezut în discursul meu politic, în cel al colegilor mai tineri ce m-au urmat. Am fost mereu sinceră în ceea ce am promis și am  facut. Ziceți, trădare, COLEGI din PLR? Unde e trădarea, Domnilor colegi? (Mai suntem COLEGI, încă nu ne-am dat demisia, încă mai dorim să le vorbim celor din teritorii care au fost duși în eroare).

Diferența de opinii e trădare? Unde vă e democrația internă de partid? Unde vă e vizionarismul și corectitudinea? Unde vă e responsabilitatea? Liberalsim înseamnă, în primul rând, RESPONSABILITATE. De fapt, de unde să faci un partid cu doctrină liberală pe ruinele mediocrității clientelare a unui fost partid-mamă…

Despre trădare națională vom vorbi la 1 decembrie 2014, când din cauza miopiei și senilității intelectuale ale unor epave, pretinși ”bărbați ai neamului”, în Parlamentul RM se vor regăsi neo-fasciștii Petrenko, Tuleantsev și Usatâi.

Noapte bună, PLR!”

Doina Secrieru

foto: facebook.com

 

Share