Speakerul Andrian Candu va efectua o vizită în Turcia

Speakerul Andrian Candu va efectua o vizită în Turcia

Extinderea relațiilor de colaborare între Republica Moldova și Turcia, inclusiv prin implementarea unor noi proiecte comune, a fost convenită în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Viceministrul Afacerilor Externe al Turciei, Ahmet Yildiz, aflat în vizită în Republica Moldova, potrivit unui comunicat de presă.

”Turcia este unul dintre cei mai importanţi și activi parteneri comerciali ai țării noastre. Ne dorim ca economia Republicii Moldova să rămână o destinaţie atractivă pentru mediul de afaceri turcesc și pentru noi investiții”, a menționat Președintele Parlamentului.

Speakerul s-a referit și la evoluțiile înregistrate în dialogul dintre Chișinău și Comrat, precum și la eforturile Parlamentului de consolidare a capacităților funcționale a Adunării Populare a Găgăuziei. Andrian Candu a solicitat sprijinul autorităților turcești pentru implementarea proiectelor economice și de infrastructură necesare pentru dezvoltarea și modernizarea autonomiei găgăuze, dar și valorificarea Acordului de comerț liber cu Turcia.

Viceministrul Afacerilor Externe al Turciei a încurajat continuarea dialogului între Chișinău și Comrat pentru ca populația găgăuză să se integreze mai activ.

Speakerul Andrian Candu a anunțat că va efectua o vizită în Turcia, pe parcursul lunii septembrie, la invitația omologului său, Președintele Adunării Naționale a Republicii Turcia, İsmail Kahraman.

Anul acesta, Republica Moldova și Turcia marchează 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Doina Secrieru

Share