Șor: Vin „vremuri bune” pentru noi scumpiri

Șor: Vin „vremuri bune” pentru noi scumpiri

Guvernarea PAS a pregătit o nouă operațiune specială de sărăcire a cetățenilor, avertizează președintele Partidului „ȘOR” , Ilan Șor. El precizează că, după ce 70 la sută din populație a fost jecmănită prin majorare de tarife și prețuri, Maia Sandu și guvernul său au decis să-i lase fără bani și pe ceilalți. Mai exact, din anul viitor, rata de impozitare a depozitelor bancare ale persoanelor fizice nu va mai fi de trei la sută, ci va fi majorată până la 12 la sută, notează Ilan Șor, pe pagina sa de Facebook, informează OFICIAL. 

Politicianul a atenționat că, în condițiile în care veniturile populației cresc esențial mai lent față de prețuri, o astfel de majorare a ratei de impozitare este absurdă și absolut inoportună.

„Este, în fond, o nouă jecmănire, pe loc gol, a oamenilor. Deși au existat mulți ani cu deficit bugetar, niciun guvern și niciun parlament nu și-a permis până acum să jefuiască în acest mod oamenii care au economii. În loc să majoreze impozitele pentru bănci, care înregistrează profituri enorme în fiecare an, guvernarea „oamenilor buni” a decis să bage mâna în buzunarele cetățenilor de rând”, a menționat Ilan Șor.

Președintele de partid a mai anunțat că la fel de aspru se va proceda în raport cu agenții economici.

„Deși, de la tribune, guvernarea galbenă se declară prietenă mediului de afaceri, în realitate, aplică doar două mecanisme – controale și interzicerea activității. După un an de crize în toate domeniile, regimul a decis să extindă atribuțiile fiscului. Lipsa unui mecanism clar de reglementare și aplicare a acestor atribuții deschide larg calea către abuzuri și presiuni asupra puținilor oameni de afaceri care au mai rămas în țară. De asemenea, crește exponențial riscul corupției în sistem, iar asta va perturba în special activitatea marilor investitori străini”, explică Ilan Șor.

El califică drept inepție a guvernării majorarea cu 15 la sută a accizei pentru băuturile alcoolice tari și cu 25 la sută a celei pentru țigări.

„Asta va încuraja contrabanda și contrafacerea. Ca rezultat, vor avea de suferit atât bugetul de stat, care nu va acumula veniturile scontate, cât și consumatorii, care își vor pune în pericol sănătatea, prin alegerea unor produse necalitative și mai ieftine, mai ales în condiții de criză. Practica anilor în care au avut loc astfel de salturi de taxe a arătat că majorarea excesivă a accizelor micșorează veniturile la bugetul de stat”, menționează Ilan Șor.

Președintele formațiunii „Șor” a mai declarat că este o dovadă de cinism și de duble standarde ale guvernării majorarea valorii tichetului de masă.

„În timp ce media generală a prețurilor a crescut cu peste 30 la sută, guvernul Gavrilița propune majorarea valorii tichetului de masă cu doar cinci lei, cota minimă. Asta deși prețurile pentru alimente au crescut de câteva ori. Din cauza politicilor inumane ale regimului Maiei Sandu, se vor scumpi și alte servicii, inclusiv cele poștale. Așadar, dragi compatrioți, vin vremuri bune pentru noi scumpiri”, a mai declarat Ilan Șor.

Share