„ȘOR”: Peste 65 de mii de oameni au ieșit la protestul antiguvernamental de astăzi

„ȘOR”: Peste 65 de mii de oameni au ieșit la protestul antiguvernamental de astăzi

Peste 65 de mii de oameni au ieșit la protestul antiguvernamental de astăzi. Mulțimea s-a adunat în scuarul din fața Academiei de Științe, de unde s-a îndreptat, încolonată, spre Piața Marii Adunări Naționale, așa cum au fost anunțate autoritățile municipale încă din ajun, informează OFICIAL

Potrivit Partidului „ȘOR „, de această dată, în capitală a fost mobilizat un număr impunător de forțe de ordine. Polițiștii le-au blocat calea manifestanților la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Tighina. Ei le-au cerut protestatarilor să renunțe la deplasarea pe bulevardul central și să-și continue marșul pe strada București.

„Pentru că manifestații au refuzat să se conformeze, polițiștii au intervenit în mulțime și i-au reținut pe liderii protestelor. La acțiune au participat polițiști în civil. Printre ei era șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, de asemenea, fără uniformă de serviciu.

Unul dintre liderii protestelor, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, care a fost reținut de poliție, a subliniat că nu există niciun temei și niciun act juridic pentru a le îngrădi oamenilor accesul în Piața Marii Adunări Naționale”, a comunicat formațiunea.

Share