Sondaj Watchdog.MD: „Participarea la referendum și alegerile prezidențiale a crescut”

Sondaj Watchdog.MD: „Participarea la referendum și alegerile prezidențiale a crescut”

Ponderea cetățenilor care optează pentru vectorul european al Republicii Moldova a crescut de la 57% în aprilie 2024 la 63% în septembrie 2024. Aceasta e una din concluziile sondajului publicat astăzi de Comunitatea Watchdog.MD.

Potrivit cercetării, a crescut și intenția de participare la referendumul constituțional din 20 octombrie și la alegerile prezidențiale.

„Majoritatea moldovenilor demonstrează reziliență în fața numeroaselor falsuri și manipulări menite să-i demotiveze de a participa la referendum. Majoritatea sunt hotărâți să meargă la vot pentru a decide obiectivul de dezvoltare strategică pe termen lung al țării.

Dacă în luna august circa 66% de respondenți afirmau că vor merge și vor vota atât la prezidențiale cât și la referendum, iar circa 10% erau indeciși, în luna septembrie a scăzut numărul indecișilor cu 3,5%. Participarea la referendum și alegerile prezidențiale a crescut cu 2% și cam tot atât a crescut procentul celor care declară că vor participa doar la alegerile prezidențiale” – au constatat autorii sondajului.

Precizăm că, sondajul a fost realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing CBS-Axa, la solicitarea Institutului Aspen România, Asociației pentru Politică Externă APE și Comunității WatchDog.MD – în perioada 13-22 septembrie 2024, pe un eșantion de 1021 persoane. Marja de eroare e de +3,1%

Share