Sondaj privind alegerile din Hâncești, dar și cele prezidențiale. Iată favoriții!

Sondaj privind alegerile din Hâncești, dar și cele prezidențiale. Iată favoriții!

Compania Date Inteligente SRL (iData), astăzi, în cadrul unei conferințe, a prezentat datele unui sondaj cu privire la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr.38 Hâncești, dar și alegerile prezidențiale, informează OFICIAL.

Ce ține de alegerile din Hâncești, sondajul a fost efectuat telefonic, pe un eșantion de 100 persoane, perioada 20-25 februarie. Astfel, la întrebarea „La 15 martie 2020, pentru ce candidat ați vota mai degrabă?”, respondenții au răspuns: pentru Ștefan Gațcan (PSRM) – 13%, Grigore Cobzac (independent) – 11%, Olesea Stamate (PAS) – 10%, Vitalie Balinschi (Șor) – 10%.

Un alt sondaj a fost efectuat în rândul a 20 de experți – politicieni și analiști politici – cu referire la alegeri prezidențiale. În acest fel, 60% au oferit șanse de câștig, în turul II, lui Igor Dodon, iar 40% – Maiei Sandu.

O altă întrebare a fost „Cine ar trebui să fie candidatul de dreapta?”. Astfel, cei mai mulți au votat pentru Maia Sandu, pe al doilea loc se află Ion Sturza, locul trei – Dorin Chirtoacă.

Mihaela Conovali

Share