Sondaj iData: Partidul „ȘOR”, tot mai sus în sondajele de opinie

Sondaj iData: Partidul „ȘOR”, tot mai sus în sondajele de opinie

„Barometrul electoral”, realizat de Compania iData, făcut public astăzi, arată o nouă creștere a Partidului „ȘOR” și liderii formațiunii. Iar candidatul partidului la funcția de președinte, Violeta Ivanov, se regăsește printre favoriții cursei prezidențiale.

Astfel, în cazul desfășurării alegerilor anticipate 69,5% dintre cei 24 de experții chestionați de iData, au spus că Partidul „ȘOR” are cele mai mari șanse să intre în Parlament. De cealaltă parte, rezultatele sondajului arată că, dacă alegerile parlamentare ar fi organizate duminica viitoare, 11,8% dintre persoanele chestionate decise au spus că ar vota cu Partidul „ȘOR”. Acest rezultat i-ar aduce formațiunii politice 14 mandate, dublu față de alegerile parlamentare din 2019. Doar patru formațiuni politice ar accede în Parlament în cazul unor alegeri parlamentare – PSRM, PAS, Partidul „ȘOR” și PP „Partidul Nostru”.

Partidul „ȘOR” se regăsește și în lista formațiunilor în care cetățenii au cea mai mare încredere (12,9%), iar liderul partidului, Ilan Șor, se află pe poziția a treia printre politicienii cu cea mai mare rată a încrederii – 12,3%. Este de remarcat că în acest top a intrat și Violeta Ivanov cu un scor notabil de 8,1%.

De asemenea, candidata Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov, se numără printre favoriții cursei prezidențiale. Din cei deciși, 8,4 la sută ar vota cu Violeta Ivanov, care, la moment, este a patra în preferințele alegătorilor pentru scrutinul prezidențial de la 1 noiembrie.

„Barometrul electoral” al Companiei iData a fost realizat în perioada 21 septembrie-3 octombrie, pe un eșantion de 24 de experți cu viziuni politice diverse și 1218 de respondenți din 74 de localități. Marja de eroare a cercetării este de ± 2,8%.

1 2 3 4

Doina Secrieru

Share