Sondaj: 42% consideră că guvernarea actuală trebuie demisă

Sondaj: 42% consideră că guvernarea actuală trebuie demisă

85% consideră că ar trebui să se schimbe ceva în modul în care guvernează actuala putere, iar 42% afirmă că guvernarea actuală este o catastrofă și trebuie demisă. Aceasta arată datele studiului Barometrul Socio-Politic februarie 2022, realizat de Compania de cercetare sociologică IMAS – Cercetare și Strategii S.R.L., la comanda „Public Media”, în perioada 24 ianuarie – 14 februarie 2022 pe un eșantion de 1123 respondenți 18 ani și peste în 79 de localități din Republica Moldova, cu eroarea maximă de eşantionare de ±3.0%, informează OFICIAL.

Potrivit sondajului, 32% afirmă că guvernarea încearcă să facă și lucruri bune, dar trebuie să mai avem răbdare, iar 20% spun că e ineficientă și trebuie făcute schimbări.

Fiind întrebați care ar fi cea mai bună soluție în această situație, 32% – alegerile anticipate, 27% – ar trebui schimbați anumiți miniștri, 16% – actualul Guvern trebuie să continue cu aceeași componență și 16% – actualul Guvern trebuie demis și să fie numit un alt Premier.

În ceea ce ține de varianta cea mai bună, 72% spun că PAS ar trebui să dea funcții și reprezentanților altor partide, iar 19% afirmă că PAS trebuie să dețină toată puterea în continuare.

De asemenea, potrivit studiului, în ultimii 10 ani Republica Moldova a fost cel mai rău guvernată de Guvernul Gavrilița. 21,9% consideră acest lucru.

Cristina Gurez

 

Share