Soluțiile socialiștilor pentru a redresa situația pensiilor, salariilor și ajutoarelor sociale

Soluțiile socialiștilor pentru a redresa situația pensiilor, salariilor și ajutoarelor sociale

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) are o soluție pentru redresarea economică a țării și pentru fiecare problemă din fiecare domeniu în programul său, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul Vladimir Golovatiuc a menționat că oamenii nu cred că salariile, pensiile și ajutoarele sociale sunt în creștere.

„Nivel de trai al populației scade. Politica de salarizare nu duce la consolidarea acestui sector, dar din contra. Pensiile, salariile trebuie să le vedem nu doar din perspectiva politicilor, dar și din punctul de vedere al veniturilor. PSRM are programul de dezvoltare economică a țării. Toate problemele din fiecare domeniu se află în program și noi propunem soluții”, a spus Vladimir Golovatiuc.

Deputatul Vladimir Odnostalco a făcut câteva precizări:

„Noi propunem ceea ce am mai făcut și vom continua să facem: prima indexare a pensiilor cu minim 20% în aprilie, iar a doua indexare în octombrie. Propunem, pentru pensionarii care încă lucrează – calcularea pensiei să fie făcută în fiecare an. Vom introduce și pensia individuală. De asemenea, noi pledăm pentru ca fiecare pensionar să dispună o dată pe an de foi la sanatoriu”, a menționat Vladimir Odnostalco.

Doina Secrieru

Share