Soluție privind anticipatele! Pavel Filip: Trebuie organizate așa ca să nu dăuneze Republicii Moldova și cetățenilor

Soluție privind anticipatele! Pavel Filip: Trebuie organizate așa ca să nu dăuneze Republicii Moldova și cetățenilor

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip a declarat că este de onoarea domnului Chicu să-și prezinte demisia din funcția de Prim-ministru, informează OFICIAL.

„Eu cred că el va demisiona în data de 24 decembrie. Cred că este logic acest lucru. Suntem într-o situație foarte complicată și trebuie să recunoaștem acest lucru: pandemia, seceta care a fost, criza economică provocată de secetă și de pandemie… Pentru că toți vorbesc de alegeri anticipate – eu sunt pe deplin de acord. Acest Parlament este pe departe de a fi unul respectat de către cetățeni. Luând în calcul ce avem – unii deputați au reușit deja să treacă prin trei formațiuni politice. Dar, în același timp, dacă revenim la declarația de grijă față de oameni și de cetățeni, trebuie să ne gândim ce se va întâmpla în următoarea perioadă cu Republica Moldova”, a menționat Filip, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

„Pe de o parte suntem de acord cu alegerile anticipate, pe de altă parte trebuie să vedem din ce poziție mergem și cum pregătim alegerile parlamentare anticipate. Alegerile parlamentare anticipate trebuie organizate așa ca să nu dăuneze Republicii Moldova și cetățenilor”, a spus politicianul.

Totodată, el a venit cu o soluție: trebuie să se elaboreze un plan anti criză scurt, cu câteva elemente: ce facem în domeniul sănătății, ce facem cu economia, poate câte ceva rapid în justiție și pregătirea terenului pentru alegerile parlamentare anticipate.

„Trebuie să fie înaintat un candidat la funcția de Prim-ministru și un Cabinet de miniștri apolitic, cu o echipă profesionistă, care să spună din start că echipa aceasta vine la Guvern pe un termen de trei-patru luni de zile, pentru a pune în aplicare acest plan. Astfel, putem obține Acordul cu Fondul Monetar, ajutoare din UE, SUA și România și după 3-4 luni de zile acest Guvern își dă demisia. La începutul verii avem trei luni de vară de concediu, nu se înaintează candidatura la funcția de Prim-ministru și în toamnă mergem la alegerile anticipate, în același timp având grijă de țară și cât de cât stabilizând situația economică”, a precizat Filip.

Cristina Jicol

Share