Solicitarea unui partid către Guvern: Acest subiect trebuie abordat la cel mai înalt nivel

Solicitarea unui partid către Guvern: Acest subiect trebuie abordat la cel mai înalt nivel

Partidul Schimbării (PS) s-a adresat conducerii Guvernului cu privire la cozile create la frontiera moldo-română, informează OFICIAL.

„La vama Leușeni are loc o catastrofă logistică, cauzată de indiferența autorităților, în primul rând de indiferența și atitudinea neglijentă a vameșilor români.

Dacă vama Republicii Moldova este dispusă să asigure trecerea a cca 120-150 de tiruri în 24 de ore, vameșii români asigură trecerea a cel mult 40-50.

În consecință, coada formată din tiruri cu marfă a ajuns la cca 10 km (!), iar timpul de așteptare este de 4-5 zile. Este afectată marfa perisabilă, costurile de transport cresc, termenii de livrare se măresc, se creează deficit artificial de marfă, cresc prețurile pe rafturile magazinelor, iar în buzunarele oamenilor rămân tot mai puțini bani” – menționează formațiunea.

Partidul Schimbării mai spune că, autoritățile române și cele din RM trebuie să-și revizuiască de urgență procedurile și abordarea absolut neglijență a acestei crize.

„Iresponsabilitatea autorităților afectează grav securitatea economică a Republicii Moldova, dar și a Ucrainei.

Facem apel către Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilita, să abordeze acest subiect la cel mai înalt nivel cu autoritățile române și de urgență să soluționeze această criză artificială și absolut nejustificată.

Mai mult, cerem Ministerului de Interne și autorităților competente:

1. Să asigure buna circulație a transportului în apropiere de vama Leușeni și sa nu admită blocarea drumului din cauza circulației haotice și neregulate!

2. Să asigure un echipaj de medicină urgentă la vamă pentru a asigura suport medical la necesitate șoferilor de tiruri și participanților la trafic, situația fiind agravată de temperaturile ridicate și termenul extrem de așteptare!”, mai declară partidul.

Share