Solicitarea PLDM către Procuratura Generală

Solicitarea PLDM către Procuratura Generală

Reprezentanții Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) anunță că dețin informații despre intimidarea administrativă a zeci de primari de opoziție și atenționează instituțiile de drept naționale și internaționale despre derapajele juridice care au loc. În acest fel, PLDM solicită o reacție de la Procuratura Generală, informează OFICIAL.

Pe o rețea socială, PLDM oferă mai multe detalii cu privire la acest caz. „Condamnăm vehement presiunile efectuate asupra aleșilor locali și denunță public tentativele de intimidare a aleșilor locali care se declară în opoziție față de actuala guvernare. Pluralismul de opinii și principiile pluripartidismului sunt drepturi consfințite în Constituție, de care se bucură orice ales local, indiferent de formațiunea politică pe lista cărei a fost ales”, se arată într-o declarație a PLDM.

„Prin tentativele de intimidare a aleșilor locali și folosirea instituțiilor statului pe post de bâtă politică, actuala putere manifestă agonie și slăbiciune”, mai spun reprezentanții partidului.

În acest fel, PLDM solicită Procuraturii Generale – „să investigheze sub aspect de legalitate, demersurile unor deputați, care sunt și concurenți electorali, privind inițierea unor controale inopinate în perioadă electorală, asupra aleșilor locali”.

Mihaela Conovali

Share