Solicitare către guvernare: Să dezvolte strategii naționale de revitalizare a obiectivelor sportive

Solicitare către guvernare: Să dezvolte strategii naționale de revitalizare a obiectivelor sportive

Ion Bulgac, vicepreședintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, cere guvernării ca pe lângă inițiativa ridicării „Stadionului Național”, să-și asume dezvoltarea unei strategii naționale de revitalizare a obiectivelor sportive din toată țara.

„Din păcate astăzi în Republica Moldova avem copii care mor pe un stadion de fotbal pentru că le cade o poartă în cap, și am avut deja câteva cazuri de acest gen. O data cu inițiativa legată de „Stadionul Național” cer guvernării să-și asume obligația morală ca nici un copil din Republica Moldova, în momentul în care vom avea un Stadion Național, să nu mai joace fotbal pe terenuri unde se pot întâmpla tragedii”, spune Ion Bulgac într-o adresare video.

De asemenea, vicepreședintele CUB  compară criticile în adresa proiectului „Stadionul Național” cu cele care au fost lansate în raport cu „Arena Chișinău”, în care astăzi, mulți din cei care criticau merg la concerte și evenimente politice organizate inclusiv de guvernarea actuală.

„Au trecut câțiva ani și astăzi Arena Chișinău (…) a devenit un spațiu în care fiecare comunitate atunci când vrea și are nevoie poate organiza activități. Asta demonstrează lucrul că proiectele mari de infrastructură socială sunt necesare pentru societatea din Republica Moldova și un Stadion Național ar fi un proiect de acest tip”, a spus el.

La fel, Ion Bulgac atrage atenția asupra necesității diminuării costului de construcție a obiectivului  prin identificarea surselor de cofinanțare din partea forurilor internaționale, dar și prin implicarea antreprenorilor locali. „În orice țară normală din Uniunea Europeană proiectele de infrastructură socială sunt construite prin parteneriate public-private și sper foarte mult ca și Stadionul Național să fie un proiect de acest gen. Totodată, Îmi asum personal ca în momentul în care o să existe cel puțin o suspiciune față de modul în care este gestionat sau finanțat acest proiect să fiu primul care să se adreseze cu o sesizare la Procuratură, pentru că avem toate motivele să nu avem încredere în guvernarea PAS”, a declarat Ion Bulgac.

Share