Societatea civilă va expedia concurenților din alegerile pentru Primăria Chișinău 11 angajamente (doc)

Societatea civilă va expedia concurenților din alegerile pentru Primăria Chișinău 11 angajamente (doc)

Mai multe organizații nonguvernamentale au anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că vor expedia către concurenții electorali 11 angajamente pentru a avea un Chișinău mai incluziv.

Activista Alina Andronachi a declarat că, după ce au analizat toate programele electorale ale candidaților, au constat că, în mare parte, programele electorale și angajamentele candidaților nu reflectă întru totul perspectiva și interesele tinerilor, persoanelor cu dizabilități, vârstnicilor și perspectiva egalității de gen.

„Angajamentele înaintate reflectă soluții pentru problemele reale cu care se confruntă locuitorii capitalei, pentru că prevăd niște soluții fezabile și niște probleme reale cu care se confruntă oamenii în viața de zi de zi și nu generalizat. Aceste 11 angajamente prevăd soluții care vor îmbunătăți Chișinăul. Mizăm că cei înscriși în cursă vor ține cont de aceste angajamente și le vor asuma. Lista angajamentelor va fi expediată tuturor candidaților înregistrați în cursa electorală pentru funcția de primar/ă general/ă a capitalei.  După scrutinul electoral, angajamentele vor fi expediate primarului general al mun. Chișinău”, a precizat activista.

De menționat că, organizațiile nonguvernamentale sunt: Centrul ”Parteneriat pentru Dezvoltare”, Platforma pentru Egalitate de Gen, Coaliția Națională ”Viață fără violență în familie”, Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova, Platforma pentru Îmbătrânire Activă, dar și Mișcarea Femeilor migrante din RM.

 

Mihaela Rotari

Share