Societatea civilă: Cerem în regim de urgență explicații de la Avocatul Poporului

Societatea civilă: Cerem în regim de urgență explicații de la Avocatul Poporului

Platforma Națională din Republica Moldova a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic a emis o declarație cu privire la informațiile apărute în spațiul public în ceea ce ține de situația din cadrul Oficiului Avocatului Poporului. Organizația se arată extrem de îngrijorată de situația descrisă privind încălcările admise de Avocatul Poporului, Natalia Moloșag, informează OFICIAL.

În acest context, cerem în regim de urgență explicații publice din partea Avocatei Poporului privind statutul cetățeanului Dumitru GODOROG în cadrul instituției, implicarea acestuia în activitățile instituției, prezența unor potențiale conflicte de interese, abuz în serviciu și gestionare necorespunzătoare a patrimoniului instituției” – menționează Platforma.

În același timp – se mai spune în declarație – „solicităm structurilor competente să investigheze circumstanțele apărute în presă. În cazul în care informațiile descrise în presă se confirmă, cerem Avocatei Poporului Natalia MOLOȘAG să-și prezinte imediat și necondiționat demisia, deoarece prejudiciile aduse instituției Avocatul Poporului sunt incomensurabile.”

Lista organizațiilor care au semnat declarația e disponibilă aici. https://www.eap-csf.md/membrii-eap-moldova/

Cristina Gurez

Share