Socialistul Ion Ceban: Nu am văzut ca PL să atace cu mitraliera în holdingul PDM, așa cum o face în PSRM și Președinție

Socialistul Ion Ceban: Nu am văzut ca PL să atace cu mitraliera în holdingul PDM, așa cum o face în PSRM și Președinție

Liderul fracțiunii consilierilor municipali din partea Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM), Ion Ceban, precizează că Referendumul împotriva primarului suspendat al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, este argumentat și faptul că unele partide au decis să-l boicoteze nu va însemna prea mult. Despre aceasta el a declarat în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite CURENTUL.

Ion Ceban spune că în dosarul lui Chirtoacă există numeroase probe.

„Nu am văzut ca PL să atace cu mitraliera în holdingul PDM, așa cum o face în PSRM și Președinție. Nu am văzut nici plângeri la Procuratură, deci să spună că noi suntem în alianță cu PDM nu e veridic. În dosarul lui Dorin Chirtoacă există peste mii de probe – trafic de influență, numiri în funcții a unor persoane care nu au nimic cu în comun cu acestea, corupție, etc..”, a spus Ion Ceban.

Totodată, el a reiterat că în Primărie, în acești ani cât a fost Dorin Chirtoacă primar, s-au înregistrat pagube de 235 milioane de lei doar din relațiile funciare.

„Aceste date se conțin în raportul CNA de acum 2 ani. S-au pierdut milioane și nu avem planuri urbanistice, dezvoltare instituțională a Primăriei, nimic. Dacă Referendumul nu va trece, locuitorii vor da apreciere acestuia”, a spus Ion Ceban.

La rândul său, Valeriu Munteanu, vicepreședintele Partidului Liberal (PL), a spus că acest Referendum nu este despre planuri urbanistice, dar despre suborodonarea PSRM către PDM.

„Vă ascundeți și credeți că toți sunt fraieri și mimați exercițiile politice. Ne acuzați că am fost la guvernare în alianță cu diferite partide, dar am mișcat RM în Europa. Dvs., socialiștii, încercați, împreună cu PDM, să distrugeți tot ce există în R. Moldova. Nu veniți cu proiecte mai bune în Primărie, dar doar să-l călăriți”, a spus Valeriu Munteanu.

Share