Socialistul Batrîncea: Noi vom ataca această lege a Procuraturii în toate instanțele naționale și internaționale

Socialistul Batrîncea: Noi vom ataca această lege a Procuraturii în toate instanțele naționale și internaționale

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor contesta modificările la Legea Procuraturii, votate de PAS. Declarația a fost făcută de deputatul Blocului, Vlad Batrîncea, în cadrul unei emisiuni televizate, informează OFICIAL.

„Noi vom ataca această lege a Procuraturii în toate instanțele naționale și internaționale și suntem practic convinși că această lege va fi apostrofată și criticată de către instituțiile respective”, a declarat Batrîncea, la NTV Moldova.

Amintim că deputați au votat pentru PROIECTUL de lege privind modificarea Legii cu privire la Procuratură, în lectura finală. Documentul prevede instituirea mecanismului de evaluare a performanțelor Procurorului General. Evaluarea performanțelor Procurorului General se va efectua de comisia specială, în baza unui Regulament. Această procedură nu va putea avea loc mai des decât o data în an. În cea de-a doua lectură, au fost acceptate unele amendamente care vizează interimatul funcției de Procuror General. Noua redacție este necesară pentru a clarifica situația privind instituirea interimatului, Procurorul General interimar urmând a fi numit prin decret al Președintelui la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, menționează autorii amendamentului.

Doina Secrieru

Share