Socialistul Batrîncea, despre proiectul de modificare a Codului electoral: Ei știau foarte bine că nu va trece

Socialistul Batrîncea, despre proiectul de modificare a Codului electoral: Ei știau foarte bine că nu va trece

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea a făcut o precizare cu privire la inițiativa de a introduce pe ordinea de zi a Parlamentului proiectul de modificare a Codului electoral, prin care diaspora ar vota timp de 2 zile, transmite OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, Vlad Bătrîncea a spus că este cinic atunci când deputații se fac a nu cunoaște procedura.

„Parlamentul este un organ care are anumite norme legale în organizarea internă. Sunt Comisii, există procedura de avizare la proiecte. Nu vine cineva din coridor cu propuneri și cineva ridică mâna. Sunt anumite proceduri, mai ales când vorbim de Codul electoral. Colegii nu au depus niciun efort ca să avizeze proiectul în Parlament, în Comisii, să discute cu alte fracțiuni. Votarea în țară pentru 2 zile presupune alte cheltuieli financiare, iar Constituția spune că, atunci când proiectele de legi sau inițiativele produc cheltuieli financiare, acest lucru trebuie avizat de Guvern. Colegii au venit pur și simplu cu o propunere în sală, nu s-au consultat cu Guvernul, cu Parlamentul. Ei știau foarte bine că proiectul nu va trece”, a spus Vlad Bătrîncea.

Cristina Parfeni

Share