Socialiștii vor propune, în CMC, două amendamente la Regulamentul privind comerțul stradal

Socialiștii vor propune, în CMC, două amendamente la Regulamentul privind comerțul stradal

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) va propune, la următoarea ședință CMC, două amendamente la Regulamentul privind comerțul stradal, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul socialist, Vlad Bătrîncea, s-a referit la recentele acțiuni ale Primăriei Capitalei privind evacuarea gheretelor și chioșcurilor de presă, precum și a comercializanților de flori.

„Fracțiunea CMC va înregistra două amendamente la Regulamentul comerțului stradal prin introducerea a 2 puncte separate cu privire la comercializarea presei și florilor. Se va prevedea un punct aparte pentru comercializanții care cresc aceste flori. Vom propune în CMC aprobarea regulilor clare și conceptului privind amplasare și aspectul exterior al gheretelor și chioșcurilor. Solicităm administrației Primăriei să nu deranjeze acești oameni în activitatea lor, dar să-i ajute să-și salveze activitatea”, a spus Vlad Bătrîncea.

La rândul său, consilierul municipal socialist, Alexandr Odințov, a menționat că fracțiunea nu a fost de la început de acord cu noul Regulament privind comerțul stradal aprobat în 2016.

„Noi nu am participat la aprobarea acestui Regulament. Pe marginea acestuia au fost doar 2 consultări publice, fără participarea agenților care sunt vizați. Noi solicităm colegilor să susțină amendamentele pe care le propunem. Noi considerăm că, pe lângă regula amplasării gheretelor de înghețată și băuturi răcoritoare vara, să fie și una pentru presă și flori. Vom solicita Direcției arhitectură să demareze concursul pentru a stabili un model exterior comun pentru toate gheretele, precum și să analizeze amplasarea cea mai potrivită”, a spus Alexandr Odințov.

Doina Secrieru

Share