Socialiștii: Sub paravanul apărării sectorului economiei, Guvernul instituie sistemul economiei controlate

Socialiștii: Sub paravanul apărării sectorului economiei, Guvernul instituie sistemul economiei controlate

Fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) din Parlament este nemulțumită de adoptarea Legii 302, ce prevede mecanismul de filtrare a investițiilor străine în R. Moldova în domenii strategice, transmite OFICIAL.

În cadrul unor declarații de presă, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea a spus că este o lege care prevede instituirea controlului arbitrar și subiectiv al investitorilor străini care vin în R. Moldova.

„Atunci când ne-am expus critic asupra proiectului de lege, colegii din PAS au considerat că socialiștii apară persoane obscure. Noi nu avem nimic cu ce s-a produs cu Aeroportul Chișinău și alte fărădelegi și deposedări a bunurilor publice. Suntem adepții sectorului economic, optăm pentru reguli corecte și transparente, pentru investiție și business, crearea condițiile pentru business. Sub paravanul apărării sectorului economiei, Guvernul instituie sistemul economiei controlate. Mecanismul de control al investițiilor se face în baza unei noi autorități sub tutela Guvernului, iar asta e un control a Guvernului asupra concurenței investițiilor. Guvernul a inclus toate sectoarele economiei moderne, fapt ce va bloca cel mai strategic sector – cel industrial.

Legea adoptată asigură o platformă pentru dezvoltarea afacerilor din domeniul materialelor radioactive.

Legea mutilează și sectorul investițional.

Pe motiv că legea contravine jurisprudenței Constituționale, ne vom adresa la Curtea Constituțională pentru a aprecia obiectiv prevederile diletante ale Legii 302”, a spus Vlad Bătrîncea.

Cristina Parfeni

Share