Socialiștii: Situația din țară se agravează, iar guvernul le propune cetățenilor „să rabde”

Socialiștii: Situația din țară se agravează, iar guvernul le propune cetățenilor „să rabde”

Deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au susținut un briefing de presă privind componenta socială a Raportului de alternativă de activitate a Guvernului Gavriliță, informează OFICIAL, cu referire la socialistii.md.

Potrivit deputatului socialist Vladimir Odnostalco, ceea ce se întâmplă acum este un genocid social. El a menționat că, astăzi, oamenii sunt total dezamăgiți de activitatea Cabinetului de miniștri pe care îl numesc „un guvern al prețurilor foarte mari”.

„Nici Sandu, nici Gavriliță nu au nicio atribuție față de multe realizări indicate în raport, acestea fie au fost lansate, fie au fost deja realizate de autoritățile precedente”, a declarat deputatul.

Vladimir Odnostalco a remarcat faptul că situația din țară se agravează, iar guvernul le propune cetățenilor „să rabde”. „Foamea și frigul sunt mai îngrozitoare decât războiul, precum afirmau părinții noștri. Și așa nu se mai poate continua”, a precizat socialistul.

El a reamintit că PSRM a propus mai multe inițiative sociale, care au fost respinse de către guvernarea actuală: indemnizație unică în mărime de 1000 de lei, capitalul familial, majorarea salariilor pentru medici, majorarea numărului de asistenți sociali personali, ajutor financiar unic către începerea anului școlar, alimentație gratuită pentru elevi – autoritățile nu au nevoie de toate acestea.

„Și în final – eșec total pe toate fronturile. Noi nu avem o politică socială”, a concluzionat Vladimir Odnostalco.

Cristina Jicol

ПСРМ: Политика Правительства Гаврилицэ – это социальный геноцид

Share