Socialiștii s-au lansat în campanie electorală. Uite cine candidează în orașele din țară!

Socialiștii s-au lansat în campanie electorală. Uite cine candidează în orașele din țară!

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019, informează OFICIAL.

Cu un mesaj de salut s-a adresat Președintele Republicii Moldova, liderul informal al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon. El a menționat că oamenii din țară doresc schimbări la nivel local. Doresc gospodari adevărați în fiecare sat, oameni care sunt adevărați profesioniști, patrioți ai Republicii Moldova. Oamenii așteaptă drumuri bune, apă, canalizare, școli, grădinițe, servicii medicale accesibile. Și toate aceste așteptări sunt îndreptate în primul rînd către echipa Partidului Socialiștilor – cea mai puternică echipă pro-prezidențială. Igor Dodon le-a urat membrilor PSRM succese și înțelegerea responsabilității înalte pe care și-au asumat-o – responsabilitatea de a fi membru al acestei mari echipe. „Privesc cu mîndrie în sală și îmi amintesc cum în urmă cu 8 ani, o mînă de oameni au relansat acest nou proiect politic – Partidul Socialiștilor. Am început cu 2-3 deputați și cîteva sute de oameni. Astăzi prezentăm peste 12 mii de candidați la alegerile locale. Oamenii doresc să fie membri ai PSRM pentru că înțeleg că viitorul are legătură anume cu această echipă”, a spus șeful statului.

Adresîndu-se celor prezenți, președintele PSRM, Zinaida Greceanîi a remarcat importanța evenimentului, dat fiind faptul că Partidul Socialiștilor este cea mai puternică și impunătoare forță politică din Republica Moldova. Ea a menționat că, anul 2019 a fost un an crucial, „un an în care împreună am reușit să punem capăt unui regim care a ținut Republica Moldova în captivitatea unor grupări de interese, totuși, cele mai mari dificultăți, abia urmează. Alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 oferă o șansă unică, de a demonstra că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova este acea forță motrice care poate și trebuie să aducă schimbările spre bine pînă la capăt”. Zinaida Greceanîi a reiterat că echipa PSRM a demonstrat deja un nivel ridicat de responsabilitate pentru localitățile care au fost conduse de reprezentanții acesteia. „Vom dezvolta infrastructura orașelor și satelor din Republica Moldova la un nivel calitativ nou și vom conecta satele la sistemele de aprovizionare cu gaze, apă și canalizare. Vom asigura reparația de înaltă calitate a drumurilor, vom introduce un sistem de control asupra achizițiilor publice și a cheltuielilor banilor publici. Vom oferi asistență socială și protecție fiecărui cetățean care are nevoie. Cred cu tot dinadinsul, că doar împreună vom reuși să ducem pînă la capăt acele sarcini și proiecte ambițioase pe care ni le-am asumat în față alegătorilor, a subliniat ea.

De menționat că, din partea PSRM au fost desemnați 729 de candidați la funcția de primari, 1108 candidați la consilieri raionali și peste 9000 de candidați la consilierii locali.

Iată care sunt candidații anunțați ai PSRM în următoarele orașe:

Chișinău – Ion Ceban;

Bălți – Alexandru Nesterovschi;

Cahul – Evghenii Osadcenco;

Basarabeasca – Piotr Pușcari;

Briceni – Vitalii Gorodinschi;

Cantemir – Iurie Mihăescu;

Călărași – Gheorghe Stratan;

Căușeni – Ecaterina Baltag;

Ceadîr-Lunga – Anatolie Topal;

Cimișlia – Ghenadie Grosu;

Comrat – Serghei Anastasov;

Criuleni – Mihail Sclifos;

Dondușeni – Ion Zloi;

Drochia – Veaceslav Lupacescu;

Edineț – Vitalie Cuței;

Fălești – Mihail Nani;

Florești – Iurie Gangan;

Glodeni – Ruslan Bernic;

Hîncești – Olesea Brînză;

Ialoveni – Serghei Canțîr;

Leova – Aliona Briceag;

Nisporeni – Nicolae Cociu;

Orhei – Marin Colun;

Rezina – Valentin Rotari;

Rîșcani – Andrei Tcaciuc;

Sîngerei – Tatiana Luca;

Soroca – Lilia Pilipețchi;

Strășeni – Veaceslav Anghel;

Șoldănești – Vadim Groza;

Ștefan Vodă – Gheorghe Anghel

Taraclia – Carolina Popova;

Ungheni – Ghenadie Mitriuc;

Vulcănești – Mihail Onofrei.

Amintim că, alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie 2019.

Cristina Gurez

Share