Socialiștii s-au adresat la PG, SIS și SPPS: „Președintele țării a declarat că familia ei ar fi urmărită”

Socialiștii s-au adresat la PG, SIS și SPPS: „Președintele țării a declarat că familia ei ar fi urmărită”

Socialistul Bogdan Țîrdea, astăzi – în cadrul unui briefing, a anunțat că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a depus mai multe adresări la instituțiile statului cu privire la securitatea cetățenilor țării, cât și a șefului statului, informează OFICIAL.

„În 2019-2020, când Președintele Igor Dodon a avut pârghiile puterii nu s-a produs nicio crimă de proporție, nu au fost atacuri raider ca în 2010-2012, nu s-au realizat operațiuni de Laundromat și spălări de bani de 22 miliarde dolari, ca în 2011-2015. Nu s-au furat miliarde ca în 2014, nu s-a concesionat nicio întreprindere strategică, nu a fost urmărit niciun politician”, a declarat Țîrdea.

Tot el a spus că în 2021 lucrurile se schimbă: „Observăm cazuri de urmărire. La 27 mai curent, Președintele țării, Maia Sandu a declarat în cadrul unei emisiuni că familia ei ar fi urmărită la dispoziția ministrului de Interne. Ministrul a negat informația”.

„Cunoaștem că doar Serviciul de Informații și Securitate (SIS) dispune de utilajul necesar pentru a înregistra convorbirile, a urmări poșta, a urmări persoanele. Posibil și unele ambasade… Totodată, amintim că SIS-ul e în subordinea Președintelui, ca și Serviciul Pază și Protecție de Stat (SPPS)”, a comunicat socialistul.

În contextul celor spuse, Țîrdea declară: „Suntem îngrijorați de asemenea evenimente ce periclitează democrația și securitatea cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv a familiei Președintelui. Mă adresez Procuraturii Generale (PG), SIS și SPPS – să inițieze cercetările de rigoare cu toată seriozitatea. Noi deja am depus toate cele 3 adresări la organele menționate și așteptăm reacția cât mai urgent”.

 

Mihaela Conovali

Share